<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3553079146127982115\x26blogName\x3dp+e+r+a+w+a+n\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://bantalboo.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://bantalboo.blogspot.com/\x26vt\x3d-3551394102627007088', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Wednesday, August 18, 2010
Sorry Bloggy, i ignored u....
Wahhhhh...
gila lama aku x menaip utk entry ni...
sgt lama...

The point is,
i'm very sorry Mr. Bloggy...
Aku telah menduakan mu...
Menduakan mu dgn kerja ku skng....

And for B,
SORRY also...
terlalu sibuk....
plus sbb akhir2 ni emosi dan kesihatan sgt tidak stabil....

But,
thank god,
everything baik2 saja sbb B sntiasa fhm keadaan dan situasi..
Kalau tidak maybe.....BOOM!
Meletop la...hehehe....

Before this,
ada berjanji mo tulis entry pasal kawan2 and expression pasal dpt jadi cigu gnti...

Ha ha ha ha ha...
Teruk nya saya kan...
SEBULAN lebih sda jadi cigu gnti,
apa2 entry pn masi xda...
SORRY....

Masuk mengajar di SEkolah menengah....
erm....
This is actually my very uninteresting part of life...
mula2 mmg happy..
but,
bila masuk mengajar...
YA ALLAH,
sakit nya di rasakan setiap hari...
Bukan mo ckp apa...
tp susah kalau mau membentuk student form 3 and 4 ni...
The things is,
dorang ni sebenarnya suda di tahap2 x payah di ajar from A lagi....
Tapi aku merasakan aku patut mengajar drng dr A...

ALL THEY GOT IS JUST A ZERO...
WOW!

Mb,
kalau aku mengajar di sekolah aku dlu,
aku xkan rasa bgni..
baru lah aku rasa apa bezanya student bodoh tetapi rajin belajar dengan student yang bodoh tetapi sombong....GOSH!

Cuma,
budak2 yang sekolah di bandar ni,
AGAK pandai...
AGAK la....
biarpun drng pandai, drng masih lagi ada usaha untuk belajar lebih jauh....
Ini baru di katakan pelajar...

Tapi apa bley buat la kan...
sebagai cikgu,
ni la cabaran n dugaan yang perlu di hadapi...
jadi cikgu bukan senang rupanya...
Ble jadi GILA...

Ha ha ha ha.......

Saturday, July 10, 2010
i'am so sick & damn tired!
actually,
kalau ikutkan hati,
banyak aku mau update malam ni,
tp disebabkan kesihatan aku yang x berapa baik, so aku rasa aku memang x bley teruskan dgn meng-update blog ni...maybe pas aku sda sihat, aku akan update,
byk yang aku mau story...
x cukup dgn entry sependek 10 baris ayat jak untuk menggambarkan kegembiraan and perasaan2 lain aku masa dapat jd cigu gnti...cuma yg pasti, bukan perasaan gmbira jak ada, perasaan x mau pegi pn ada...ahahahha....
tp nnt la baru aku akan update kan....
maybe aku jadi sakit ni sbb terlalu pnt...
pnt badan and penat mental....

Okey my lovely bloggy,
i owe u about my entry of friends before..
todAY,
add more...
Plus my entry about my expressions,
and plus again..
my enrtry about first day at school, being a teacher, and knowing my students.....

Many.many.many.
But not now...
hehehe...
later,
see u soon my love bloggy....
owe u many hah....
hehehehe....

Out~

Tuesday, July 6, 2010
♥ love ♥
There's pain in my heart
that won’t let me live.
There's pain in my life
only you can relief.
I'm so glad it was you
that stayed by my side.
You know and I know that
our love will never die.
Our love will always come through.
It's like a dream come true....

The hardest thing about dreaming someone you love
is to wake up,
but if the only place I can see you, that is only in my dreams,
that moment, I wish i would sleep forever....



Baby, we may not be the best
of what we are,
we may not talk often,
I just want you to know
that no matter
how difficult things can be,
In the long run
You will still have me


                        ♥      ♥       ♥     ♥    ♥      ♥       ♥     ♥                                                                      
                                                                 



in.pain.
Currently watching movies 
( jennifers.Body )
(M)y stomac(h) really in pain....
Oredy drink hot water,
But,
nothing's change....
 too much ate chili,
really painful..(T_T)

Damn!

Continue watching movies...

p/s : Bie, u know how much i love u...Bye2...

Monday, July 5, 2010
kerja.kerja.kerja.
Entah berapa banyak kerja aku sudah apply...
Tidak termasuk application yg online pnya...
haih,
sudah x sanggup duduk bertapa jak di rumah...
amat bosan + no money = my life so miserable!
need to go to shopping....huhu....OMG, can't stand this...
Tengahari t,
aku mau hntr resume aku p tadika...
mo apply jadi pembantu guru tadika...
harap2 bley la aku dapat AS SOON AS POSSIBLE...
Aku blm g sarapan,
sda mengadap lappy update bloggy...
actually hr ni mo update entry pasal my lovely friends...
Kejap lagi la..
After break1st....
C u soon my bloggy sayang...

♥good mood ♥
WEAPON OF MAN : MELTING WORDS
EVIDENCE AS SHOWN BELOW :

Me ( 01: 47 )
B where r u?

Hubbie_bie ( 01 : 57 )
My body at outside syg but u still inside my heart and soul syg...

Hubbie_bie (01 : 59 )
I love u syg

x sempat reply msj...
cuz bie trus kol...
reply kat sni jak la...
I LOVE U SO MUCH BIE...

NOW:
On call..
bie, u x malu, on call kat toilet....
as ♥ ♥ ♥ usual...kan2?hahaha....

LAST WORDS:
'NNT KALO SYG X TDR G, BIE KOL'
'X PYH TGGU, NNT KALO PAGI B CALL LAH'
'BLE SYG?'
'SYG TGH BT APE NI?'

ME:
'BLEY, TGH UPDATE BLOG'

BIE:
'KALO SYG NAK TDR, TDR LA, JGN TGGU'
BYE SYG...
I MISS U

ME:
MISS U TOO...

TUT TUTTUT .....

**Currently typing all this when i'm on call with him, accidentally asked him repeating question to enable me type what he has said...ngeee...naughty pnya kerja....padan muka bie...**

s u n d ♥ y t i m e !
Memandangkan jam menunjukkan sudah pukul 12.58,
so, aku mention sunday time ni as yesterday la...

Yesterday,
aku, adik2 aku, bf mereka, dan pekerja2 umi ku,
pegi mandi sungai..
nama sungai tu,
'T A B L E'
Di table ni ada air terjun,
ada kolam air panas,
ada pokok yg tertinggi di dunia,
ada mcm2 la....
yg pasti,
table ni mmg terkenal dgn 'kakak cantik @ istilah kasarnya HANTU'
Table ni banyak suda org yg mati lemas..
ble di katakan setiap tahun ada...

Kami sampai table,
dalam lebih kurang pukul 11 lebih,
if i'm not wrong...
Bertolak lewat cuz masak mee lagi....

Sampai sana,
kami mandi manda..
kejap ja mandi manda,
then trus bercadang mo p kolam air panas...
actually,
adik aku yg 2nd yg mo sgt pegi..
aku pn,
ON ja la...

Yang menjadi al-kisahnya,
perjalanan kami mo pegi kolam air panas tu sungguh perit...
Mo pegi kolam air pns tu kena jalan kaki meredah hutan 3.5 km...
Di awal perjalanan tu,
cehhh...
aku masih mantain...
sbb yala,
biasa sda dgn SUKSIS kan...
Lama2 tu aku mula xtahan,
bukan sbb apa,
kaki aku mula melecet...Tanah dalam hutan tu sgt lah lembap sbb pagi tu hujan...
Apa lgi...
Mana x nya,
masuk hutan wearing shopping sandal...
mmg lah dgn segala hormat nya kaki ku melecet...
plus, plus, plus...
ni yg aku paling x suka...
PACAT & LINTAH....
Heran jugak aku, masa suksis dlu, wlupn kami meredah hutan yg lagi menakutkan,
teda jugak aku kenak gigit pacat @ lintah..
Masa dalam perjalanan,
ada 6 ekor pacat gigit aku...
N,
yang ironi nya,
kalau stkt gigit ja xpa,
ni gigit, pas tu continuing bleeding and luka nya besar plak tu...
Pedih gila kaki ku....
Dah la sekor pacat tu gigit d tmpt yg sulit...
hahahaha....
lagi la aku mcm org gila...
asal ja aku jmpa pacat di badan ku,
aku teriak mcm org gila...
monyet2 di hutan tu pn tekejut dgr sora ku...
ahhhahaha...

Perjalanan mmg getir...
dgn becak nya,
pacat nya,
denai yg xrata penuh dgn akar pokok, pokok mati dan pokok tumbang,
jalan trun naik bukit...
fuhhhh,
Tuhan jak tau mcm mana sbrnya aku dgn keadaan masa tu...

Masa mo smpai kolam air panas,
dalam 500 meter sblm smpai,
kami tercium bau yg busuk,
kata Bf adik ku,
itu lah bau kolam air panas,
mmg bau nya menyucuk2 idung...

Smpai jak sana,
teda sda aku rasa indah nya,
sbb badan pnuh dgn pacat,
kaki pedih,
kami bersihkan kaki n mana2 yg ptut,
then kami gerak balik utk pulang smula ke sungai tmpt org mandi manda,
risau jgak aku hari gelap..
sbb masa kami kuar tu sda pukul 3...

Perjalanan pulang,
aku cekal kan diri,
cuma kali ni aku lebih berhati2 spy pacat @ lintah x lagi singgah makan n minum2 di bdanku...huhu..
tp aku gagal jugak...
pacat tu lagi advance...
isap darah d tmpt yg sulit2..
cissss....
kalo aku dpt pacat tu,
mmg aku panggang...
Cma aku xtau bnda nya pacat @ lintah..
harap2 pacat la...
takut lah benda tu masuk ke dalam bdan ku....

 Masa sampai ke sungai tu,
pnya la aku happy...
Huhu..
trs pegi mandi bersihkan badan,
then balik...

Sampai skng,
bekas yg kena gigit pacat & lintah tu bedarah...
cis,
kejam sungguh pacat & lintah di tawau ni..
betul2 dahaga darah owhhh....

Kaki aku sakit betul,
takut jak esok x ble bdri....
Hmmmm...
Hari ni aku x byk men mesej ngan my B...
sbb agak bz and masa pn tekejar2....
sorry bie...
Ni pn,
ntah dia ngah bt pa...
So,
kira blog ni jadi bf aku jgak la....
Syg blog....^_^
Dia ckp tdi...
'NNT BIE DAH BALIK UMAH BIE MSJ'
Tapi,
fuhhh,
balik umah nya tu,
bukan alang2...
jam5 paling awal,
jam7 paling lambat...
TERBAEK LAH CINTA KU...
hahahaha..
papun,
aku ttp cuba utk fhm dia...
asalkan dia happy, aku pn happy...
Okey la my bloggy,
nampaknya,
perut ku sda mula lapar,
sblm perut ni mula mengganas,
baeklah kira nya saya tdur...
huhuhu....

oh ya,
lpa pla..
ada sikit pixa yg ada tym d table...
my lil sista yg snap...

Before going...
otw...siap putung memutung g....mentang2 teda keta...hahaha...
arrived.....
eva and ejam...
ejam, he's ma 3rd lil sista's bF...
US....

Dapat bergambar dekat sign board dia jak, cuz kalo nak tgo pokok yg tertinggi di dunia tu, kna masuk lain path....

 love us...
love u...
love each other...
we are in love...

Sampai sni jak ma adik dpt amik pixa,
sbb hp dia pn sda low bat masa tu...
plus,
sda teda mud...
sbb penat sgt...
hehehe...